Welkom op mijn internetsite.

 

 Mijn naam is Lisa Smiemans, en ik ben samen met mijn twee zonen,  de trotse eigenaar van een kleine liefhebbers kennel in de mooie Kempen. Samen met mijn man Hans Roeters ( overleden in oktober 2016 ) zijn we in 1999 begonnen met het fokken van dit mooie speciale ras. Omdat wij niets zagen in kennels en hokken, lopen onze honden vrij rond, mede daarom leven onze honden in een harmonieuze roedel. Ons streven is een gezonde, vriendelijke en mooie Berner Sennenhond te fokken. De gezondheid van de honden, staat bij ons hoog in het vaandel. De reuen die wij kiezen komen uit langlevende gezonde lijnen. Al onze honden hebben een FCI stamboom van St.-Hubertus.

Elk nestje wordt bij ons in huis geboren zodat de puppy's, en de moeder, altijd onze volle aandacht krijgen. Zo kunnen de puppy's ook al aan de huiselijke sfeer wennen.

Wij staan onze puppykopers altijd met goede raad, en daad bij.

 

Regelmatig gaan al onze honden mee voor een flinke wandeling in de bossen. Socialisatie gebeurt o.a. door de honden mee te nemen naar diverse evenementen, markten, terrasjes en naar de Hondenschool 't Kruierke in Balen. Op deze hondenschool heb ik nog een tijdje puppyles gegeven.

 

 

 

 

 

Onze honden werken mee aan het onderzoek van heupdysplasie door een multidisciplinair team binnen de Associatie Universiteit Gent. De focus ligt voornamelijk op het genetische aspect,de onderzoekers willen enkel en alleen de oorzakelijke mutatie van laxiteit identificeren en het voorkomen van deze aandoening op lange termijn doen verminderen/verdwijnen uit de hondenpopulatie. Uit het DNA dat onze honden hebben afgestaan wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan.

 

 Ook heb ik het Certificaat: Positieve gedragstherapie bij honden behaald. Tevens heb ik de cursus massage bij honden gevolgd en een certificaat behaald.

Onze honden zijn bloeddonoren bij Dierenarts Praktijk "De Meren" te Mol.  Regelmatig kunt U ons ook tegenkomen op diverse hondenshows, waar onze Berners goed scoren. Wilt U meer informatie, over onze honden, twijfel niet om ons te e-mailen, of te bellen.

 

Wij fokken volgens de regels van de FCI, St-Hubertus, Belgische Berner Sennen Club, en de Belgische Klub voor Zwitserse Sennenhonden.

 

 

 

De Berner Sennen hond is een driekleurige, meer dan middelgrote langharige, krachtig

e hond. Van karakter is hij, zelfverzekerd, aanhankelijk, supertrouw, waaks en zeer geduldig met kinderen. Van oorsprong is de Berner Sennenhond een boerenerf hond. Ook werd hij nog gebruikt voor het drijven van vee.

 

 

©Easy Living   

 

 

©Easy Living  

 

 

 

Wilt U meer informatie over onze honden of dit geweldige ras, aarzel dan niet om contact op te nemen. Uw e-mail wordt altijd gelezen en beantwoord.

© Easy Living

 

 
 
 

naar boven